ATT VARA DEN DU ÄR

Publicerat: 2012-02-08 kl. 09:41:05 i Allmänt

ATT VARA DEN DU ÄR

Jag hörde en berättelse om när Dalai Lama var på ett seminarium I New York angående självkänsla och självförtroende, han hörde på alla föreläsarna i två och en halv dag innan det var dags för honom att prata, och då sade han att jag förstår egentligen inte alls vad ni pratar om, men jag förstår att det är ett problem i Västvärlden då alla människor hela tiden försöker vara mer eller mindre än den dom redan är men i Tibet har vi inga sådana problem vi är bara är den vi är varken mer eller mindre och då har vi inga sådana problem som de ni pratar om, det hela handlar om att, är vi bara den vi är varken mer eller mindre då har vi inga problem med varken självkänsla eller självförtroende.


Du kan inte vara någon annan än den du redan är «dig själv», är du bara den du är varken mer eller mindre är du sann mot dig själv. Genom att vara den du verkligen är hel, verklig och sann så kommer du i kontakt med hela ditt sanna jag, att vara hel, verklig, sann och äkta, innebär att alla våra dolda sidor kommer i dager, då alla är vi allting. För att bli sann och äkta så gör, var och agera hela tiden utifrån att det känns rätt för dig, det handlar inte om att vara perfekt eller ofelbar, vi har alla gjort misstag, lär av dom och gå vidare. Men det krävs mod och öppenhet för att uppå äkthet att kunna säga till sig själv och hela världen vare sig ni gillar det eller inte så här är jag och sedan leva med denna sanning.


Du kan inte vara någon annan än den du redan är ”dig själv”, är du bara den du är varken mer eller mindre är du sann mot dig själv. Är vi oss själva så blir våra tankar, känslor, val, handlingar samt beslut äkta och sanna. Vi känner att vi lever fullt ut. Vi bygger våra liv utifrån vår inre styrka. När du upptäcker din grundläggande natur, då vet du vem du är. Då finns förmågan att förverkliga allt vad du vill, eftersom du är i din energi med en omätlig kraft. När du vet vem du är så lever du utifrån vad ditt inre sanna jag tycker, tänker och känner.


Upplevelsen att vara «självrefererande» betyder att vår inre referenspunkt är vårt eget inre sanna jag. Motsatsen till detta är att du agerar utifrån vad andra, tycker, tänker och känner. Då söker du hela tiden godkännande från andra för att bli omtyckt, bekräftad samt älskade. Detta innebär att du blir «objektsrefererad» att du påverkas av allt som sker utanför dig själv såsom situationer, omständigheter, människor osv. Du söker hela tiden efter godkännande från andra.


Ditt sanna jag som är din själ är fullständigt fritt från sådant. Ditt sanna jag är orädd för varje utmaning samt ödmjuk inför allt och alla. När du vet det kan du tackla alla händelser som dyker upp. Du gläds över att du är du, oavsett vad andra människor kanske säger. Det är du som måste leva med dig själv. Det goda du finner inom dig själv är det som är viktigast. Om du är i harmoni med dig själv, med ditt sinne, din kropp och din själ behövs inget annat. Det finns ingenting som inte kan övervinnas.

Ur boken Lev ett Liv i Sanning, Kärlek och Meningsfullhet. Av Kjell Haglund

Ha en fortsatt härlig och underbar dag

Med Ljus och kärlek

Kjell Haglund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback