FÅ UT DET BÄSTA AV LIVET

Publicerat: 2012-02-15 kl. 20:57:42 i Allmänt
FÅ UT DET BÄSTA AV LIVET

• Ägna dig åt det som är viktigast för dig.

• Fokusera dina starka sidor i stället för dina
svagheter – det återger dig tron på din förmåga.

• Gör livet enklare (ibland blir saker och ting
mer komplicerade än de behöver bli).

• Gör fler saker som du tycker om att göra och färre saker
som du avskyr att göra ( detta kommer att ge dig mer
positiv energi).

• Spara lite av din bästa energi till de människor
och aktiviteter du tycker mest om.

• Gör dig fri att ta dig runt hinder. Ta inte på dig ansvaret
för hindren, utan ta kontrollen över hur du kan lotsa
dig igenom det.

• Påminn dig själv om dina ursprungliga drömmar
och skälen till att du gör som du gör.

• Försök att vara i balans så att du känner dig stärkt och
bättre i stånd att måna om de människor och uppgifter
du tycker om.

• Leta efter magiska ögonblick i allt vad du gör. Öppna
dina ögon och ditt hjärta för att kunna ta emot dem.

• Utvecklas av varje möjlighet, lär av varje erfarenhet,
finn något positivt i varje dag.

• Lev ditt liv som du verkligen vill leva det.
Varför riskera att vänta på nästa liv ?

Utdrag ur boken Vill du ta kontrollen över ditt Liv Bli din egen Coach av Kjell Haglund

Ha en fortsatt härlig och underbar kväll
Med Ljus och kärlek
Kjell Haglund

BRYT RÄDSLANS KRAFT OCH TA TILLBAKA MAKTEN ÖVER LIVET!

Publicerat: 2012-02-10 kl. 14:31:58 i Allmänt

BRYT RÄDSLANS KRAFT OCH TA TILLBAKA MAKTEN ÖVER LIVET!

Det delfiska oraklet Sokrates gav oss uppmaningen «Känn dig själv», och Platon hans lärjunge påstod att «det liv som inte undersöks, är inte värt att leva». För att lära känna vårt sanna jag och inse vår samhörighet med andra, måste vi ge avkall på vår personliga välfärd till förmån för en alltomfattande kärlek och medkänsla. Besegrandet av vår rädsla är bara ett av de sätt på vilka vi kan uppskatta oss själva och mänskligheten. Vi gör varandra en tjänst genom att visa oss sådana vi verkligen är och vara öppenhjärtiga mot varandra på ett tillits- och kärleksfullt sätt. I sitt första brev säger Johannes(4:18): Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken fördriver rädslan.


Det finns bara kärlek i universum, dess fiende är inte hat, utan rädsla. Alla negativa känslor som existerar beror på rädsla, och är oftast en fasad för att lättare kunna stå ut med rädslorna. Problemet är att vi som sagt gömmer rädslorna bakom andra känslor, vilket gör dom svåra att finna. För att bli lycklig och må som du förtjänar så handlar det om att du först och främst ska hitta dina rädslor som kan gömma sig bakom hat, ilska, avundsjuka, svartsjuka, sorg etc. Nästa gång du känner en negativ känsla, fråga dig varför du känner den, och vart den bottnar. Säg att du hatar en viss människa.


Istället för att gå omkring och hata (sprida ännu mer negativitet), fråga dig då varför du hatar. Troligen kommer du fram till att människan i fråga trampat på en öm punkt, annars, hade du faktiskt inte brytt dig. Denna ömma punkt som hittades är din rädsla. Vi kan säga att den som sårar dig faktiskt hjälper dig. Efter du insett att denne behöver mer hjälp än du, kan du börja granska dina ömma punkter (rädslor). Varför tog du egentligen så illa upp den där gången? Sluta försök bortförklara saker och ting och ta tag i det, jag vet att det kan kännas motigt. Se på dig själv från helt okritiska ögon, granska dig själv utifrån och in. Att bara acceptera att rädslan finns där är ett enormt steg.


De allra flesta rädslor grundar sig någonstans i rädslan av att bli utan. Utan kärlek, utan prylar, utan status, utan mat. Hur blir vi då kvitt denna känsla av yttre behov? Jag skall berätta hemligheten för dig Att vara fattig på någonting är inte att ha lite, utan att känna det som om man hade lite. Nyckeln ligger i att ändra på dig själv, och sluta försök anpassa världen efter dina rädslor. När någon trampar på dina ömma punkter bör du först inse att det är mer synd om den som trampar än dig själv. Den som trampar på dig har större rädslor än vad du har och måste hävda sig över dem, och även över dig. Jag ber dig inte älska din fiende, bara granska situationen. Inse att du inte är offret i dramat! Detta första steg är stort och väldigt svårt för många. Låt det ta den tid det tar, men ansträng dig!


Inte för din fiendes skull, utan för din egen. Du är nu väl medveten om rädslans kraft och hur fast vi människor sitter i dess grepp, men du är också medveten om möjligheterna till befrielse. En process som kräver både eget ansvar, insikt, vilja och mod. I detta för mänskligheten nödvändiga arbete finns dock hjälp att tillgå. Denna hjälp finner vi ur en universell gudomlig kraft med vilken vi kan bryta rädslans illusioner och återta vårt sanna ursprung. Denna kraft är kärleken. Kärleken är rädslans motpol. När vi är i kärlek är vi inte rädda, då har vi inget att frukta. Min upplevelse av kärleken är att den bor överallt och att den är mycket mer än bara en känsla. Allt vi behöver göra är att ta emot den och välkomna den i våra liv.


Kärleken är källan till allt som lever och existerar, universums ande. Kärleken läker allt det som en gång blivit sårat. Kärlek eller rädsla, den ena utesluter den andra. I kärlek finns ingen rädsla, i rädslan ingen kärlek. Kärleken blir den avklarnade enkelheten, utan alla problem som kommer genom ditt ego och överlevnads jag. Antingen är du närvarande i den, därmed är du kärlek. Eller så är kärleken frånvarande och då kan man vara säker på att rädslan finns där: För att förlora kontrollen, för att inte vara säker på att leva upp till kraven, för vad andra ska tycka, tänka, känna, göra eller säga.


Ur Boken Bota din Själsliga Anorexi av Kjell Haglund

Ha en fortsatt fantastisk och underbar dag

Med Ljus och kärlek

Kjell Haglund


ATT VARA DEN DU ÄR

Publicerat: 2012-02-08 kl. 09:41:05 i Allmänt

ATT VARA DEN DU ÄR

Jag hörde en berättelse om när Dalai Lama var på ett seminarium I New York angående självkänsla och självförtroende, han hörde på alla föreläsarna i två och en halv dag innan det var dags för honom att prata, och då sade han att jag förstår egentligen inte alls vad ni pratar om, men jag förstår att det är ett problem i Västvärlden då alla människor hela tiden försöker vara mer eller mindre än den dom redan är men i Tibet har vi inga sådana problem vi är bara är den vi är varken mer eller mindre och då har vi inga sådana problem som de ni pratar om, det hela handlar om att, är vi bara den vi är varken mer eller mindre då har vi inga problem med varken självkänsla eller självförtroende.


Du kan inte vara någon annan än den du redan är «dig själv», är du bara den du är varken mer eller mindre är du sann mot dig själv. Genom att vara den du verkligen är hel, verklig och sann så kommer du i kontakt med hela ditt sanna jag, att vara hel, verklig, sann och äkta, innebär att alla våra dolda sidor kommer i dager, då alla är vi allting. För att bli sann och äkta så gör, var och agera hela tiden utifrån att det känns rätt för dig, det handlar inte om att vara perfekt eller ofelbar, vi har alla gjort misstag, lär av dom och gå vidare. Men det krävs mod och öppenhet för att uppå äkthet att kunna säga till sig själv och hela världen vare sig ni gillar det eller inte så här är jag och sedan leva med denna sanning.


Du kan inte vara någon annan än den du redan är ”dig själv”, är du bara den du är varken mer eller mindre är du sann mot dig själv. Är vi oss själva så blir våra tankar, känslor, val, handlingar samt beslut äkta och sanna. Vi känner att vi lever fullt ut. Vi bygger våra liv utifrån vår inre styrka. När du upptäcker din grundläggande natur, då vet du vem du är. Då finns förmågan att förverkliga allt vad du vill, eftersom du är i din energi med en omätlig kraft. När du vet vem du är så lever du utifrån vad ditt inre sanna jag tycker, tänker och känner.


Upplevelsen att vara «självrefererande» betyder att vår inre referenspunkt är vårt eget inre sanna jag. Motsatsen till detta är att du agerar utifrån vad andra, tycker, tänker och känner. Då söker du hela tiden godkännande från andra för att bli omtyckt, bekräftad samt älskade. Detta innebär att du blir «objektsrefererad» att du påverkas av allt som sker utanför dig själv såsom situationer, omständigheter, människor osv. Du söker hela tiden efter godkännande från andra.


Ditt sanna jag som är din själ är fullständigt fritt från sådant. Ditt sanna jag är orädd för varje utmaning samt ödmjuk inför allt och alla. När du vet det kan du tackla alla händelser som dyker upp. Du gläds över att du är du, oavsett vad andra människor kanske säger. Det är du som måste leva med dig själv. Det goda du finner inom dig själv är det som är viktigast. Om du är i harmoni med dig själv, med ditt sinne, din kropp och din själ behövs inget annat. Det finns ingenting som inte kan övervinnas.

Ur boken Lev ett Liv i Sanning, Kärlek och Meningsfullhet. Av Kjell Haglund

Ha en fortsatt härlig och underbar dag

Med Ljus och kärlek

Kjell Haglund


Älskar jag mig själv och mitt liv

Publicerat: 2012-02-06 kl. 21:44:31 i Allmänt

Den viktigaste och mest kärleksfulla relationen du någonsin kommer att ha är relationen med dig själv. Alla andra relationer kommer och går. Den enda person du är tillsammans med för evigt är dig själv. Din relation till dig själv är evig. Hur är då den här relationen? Vaknar du varje morgon och är glad för att möta dig själv? Är du en person som du tycker om att umgås med? Tycker du om dina egna tankar och känslor? Skrattar du med dig själv? Älskar du din kropp? Är du nöjd med att vara den du är? Är du nöjd med det liv du lever? För att vara den du vill vara i morgon, handlar det om att älska den du är idag.

 

Om du endast älskar och högaktar den person du är i morgon kommer detta lätt att följa dig resten av livet. Jag ser så ofta människor som söker sätt att utvecklas för att kunna bli det och den de önskar. Ofta följer uppskattningen av det lärda, av det uppnådda inte riktigt med. Det är som åsnan med moroten framför huvudet.

Åsnan jagar och jagar men når aldrig fram till den. Du behöver inte stressa och kämpa för att vara värdig livet som du fått. Du behöver bara njuta på det sätt du finner lämpligt och i njutningen ligger avbetalningen på din själ, kropp och ditt liv.

 

Att ha en morot i det du sysslar med är väldigt viktigt men när uppskattningen hela tiden flyttas till nästa sak, nästa utmaning mister moroten sin tjusning. Vi vet egentligen att livet är vägen och inte målet men vi lever alltid för nästa ögonblick. Vi lever och söker det som vi ännu inte uppnått för att vid målet sätta nya mål utan´uppskattning av det uppnådda.

 

Du kan aldrig bli lycklig och tillfredsställd om lyckan endast existerar i det som du ännu inte uppnått, om tillfredsställelsen är beroende av de saker som framtiden har i sitt sköte. Du skall givetvis sträva för att förbättra dig, men om du inte uppskattar de saker du lär dig, varför skall du då lära dig, varför skall du utvecklas om endast det som du ännu inte lärt dig är värt att lära och värt att veta.

 

Du kan aldrig säga, aldrig lova hur du känner i morgon, för vari ligger då livet, vari ligger då våra nya upptäckter, utvecklingar och lärdomar. Du kan inte säga idag hur du tycker, tänker eller känner i morgon. Om du idag bestämmer dig för morgon dagens övertygelser, så har du ju stannat din utveckling, då kan du endast stagnera

 

Livet är hela tiden här och NU, vad du tänker, gör och säger NU skapar din morgondag och ditt LIV

 

Med Ljus och kärlek

Kjell